“GALDI” obrt za proizvodnju i usluge osnovao je Ivan Dijanuš 20. svibnja 1990. godine kao malu zanatsku radionu za galvansko pocinčavanje metala s jednim zaposlenim djelatnikom.
Ime tvrtke poteklo je kao skraćenica od naziva početne djelatnosti obrta. Tako je od punog naziva “GALVANIZACIJA – DIJANUŠ” nastalo ime “GALDI”.

Svaki početak je težak, ali stvaranje tvrtke u vrijeme raspada bivše države i početka rata iziskivalo je posebne napore. Kroz ta teška vremena obrt je uspješno poslovao, a s počecima stvaranja Hrvatske Vojske odmah se uključuje na servisiranje i pripremu vozila i druge vojne opreme zarobljene iz vojnog skladišta “Banjščina”.
Vlasnik i osnivač obrta “GALDI” Ivan Dijanuš uključio se u HV, te kao aktivni sudionik Domovinskog rata ostao trajni invalid. Danas se s posebnim ponosom prisjeća tih dana stvaranja Hrvatske države i konstantnog rada obrta.

Već 1994. godine obrt “GALDI” proširuje djelatnost i okreće se građevinskim poslovima. Kupnja prvih građevinskih strojeva i zapošljavanje novih djelatnika bio je početak djelatnosti koja je danas baza poslovanja obrta.

1997. godine osnovano je trgovačko društvo “GALDI” d.o.o. kao sestrinsko poduzeće koje se bavi projektiranjem i nadzorom u građevinarstvu. Tvrtku “GALDI” d.o.o. od osnutka pa sve do danas vrlo uspješno vodi Bruno Hajduk ing. građ. kao jedini član uprave društva.

2005. godine zbog posljedica ratnih stradanja i nezgode na radu Ivan Dijanuš se povlači iz aktivnog vođenja obrta te vodstvo preuzima njegov 15-godišnji sin Karlo. U to vrijeme najmlađi hrvatski obrtnik, Karlo nastavlja dugu tradiciju obrtništva u obitelji Dijanuš i to kao četvrta generacija (pradjed Ivan-postolar, djed Gabrijel-zidar, otac Ivan i sin Karlo).

Danas, na pragu jubilarne 25. godišnjice osnutka, obrt “GALDI” je obiteljska tvrtka u kojoj aktivno ili pasivno sudjeluje cijela obitelj Dijanuš.
Obrt “GALDI” s trgovačkim društvom “GALDI” d.o.o. trenutno zapošljava više od deset djelatnika, posjeduju poslovne prostore i zavidnu dugotrajnu imovinu.
Također se mora napomenuti da niti jedna tvrtka “GALDI” od osnutka do danas nema dana nesolventnosti te da uredno izvršava svoje obveze prema državi, dobavljačima i zaposlenicima.

Za dvadesetpeti rođendan planiramo i proširenje djelatnosti na turizam.